dimarts, 2 de setembre del 2008

AL·LEGACIONS AL PLA LOCAL D'HABITATGE

Il·lm sr. ALCALDE DE SÚRIA



Miquel Caelles i Campà, Regidor d’aquest Ajuntament i actuant en qualitat de portaveu del Grup Municipal alternativa independent per a Súria (aiS), en el tràmit d’exposició pública del Pla Local d’Habitatge del municipi de Súria, formula les següents


AL·LEGACIONS

L’alternativa independent per a Súria considera que el Pla Local d’Habitatge, elaborat l’any 2005 i aprovat per decret d’Alcaldia el 28 de juliol de 2008, ha quedat superat per l’evolució demogràfica i social de Súria durant aquests tres anys que van des de la seva elaboració fins a la seva aprovació.

Així, per exemple, en l’actualitat (segons dictamen aprovat al ple de juny d’enguany) la població surienca és de 6.456 habitants. El PLH preveu aquesta xifra com a l’escenari màxim per a l’any 2013. Un segon exemple, referit a la població, és la poca importància que dóna el Pla a la immigració extracomunitària; textualment, a la pàgina 25, s’afirma que “la immigració extracomunitària de Súria és molt baixa (menys d’un 1%), gairebé nul·la”. Actualment, la població surienca d’origen extracomunitari representa un 5,45% del total.

És evident, doncs, que les conclusions a què arriba el PLH s’haurien de replantejar, donat que les hipòtesis de partida estan molt allunyades de la realitat.

A més, caldria revisar tot allò que s’afirma en el PLH referent a la UA-15, plaça de la Cooperativa, perquè no té res a veure amb la urbanització que s’ha fet d’aquest espai. En aquest mateix sentit, també caldria suprimir del PHL l’objectiu número 1 (pàgina 42) que fa referència a la signatura d’un conveni per a destinar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil a habitatge de protecció pública.

Per tot això, l’aiS sol·licita l’actualització de les dades del Pla Local d’Habitatge i una revisió del mateix abans de la seva aprovació definitiva