diumenge, 17 d’octubre del 2010

Ens cal una bona gestió


Encara no fa quatre anys que formem part del consistori municipal però, tot i la nostra breu experiència, podem confirmar que, de vegades, aquella sensació que es té que les coses no es fan prou bé, és certa. Us ho expliquem: en el passat ple del mes de novembre, l’equip de govern va confirmar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha invalidat una llicència d’obres expedida pels serveis tècnics municipals.

No passaria res, si no fos perquè l’obra ja està acabada i, per tant, ara caldrà adaptar-la a la normativa urbanística cosa que, òbviament, suposarà un cost econòmic. Qui se’n farà càrrec ? L’Alcalde va comunicar que el cost serà cobert per una pòlissa d’assegurança que té contractada l’Ajuntament. Cas resolt. Però..., ens hem de conformar amb això ? 

L’alternativa independent per a Súria creu que no ens hi hem de conformar i, per això, tal i com vam fer al ple i a la comissió d’estudi corresponent, demanem que des de l’Alcaldia s’exigeixin les responsabilitats oportunes. Algú podria pensar que exagerem amb aquesta petició, deixeu-nos, però, que fem un petit recordatori: l’ampliació de la Llar d’Infants municipals ja no va tenir en compte la normativa urbanística; el balcó del Casinet no s’adequa a la normativa prevista per al nucli històric surienc; a l’antiga Caserna no s’ha respectat, tal i com diu la normativa que s’ha de fer, la volumetria original; l’Ajuntament ha perdut un altre contenciós urbanístic permetent una construcció que tampoc s’adequa a les normes...

Massa errades i massa greus en tan poc temps. Què hi fa el nostre equip de govern ?
De moment, sembla que pagarà el que calgui i parlarà, això sí, amb la boca petita, de responsables i responsabilitats.

Quan des de l’alternativa independent per a Súria parlem d’aplicar el model de gestió de l’empresa privada a l’administració municipal no estem fent referència a la privatització dels serveis municipals en detriment d’allò que és públic. Estem dient que cal gestionar eficaçment els diferents àmbits d’actuació municipal. L’administració pública, igual que la privada, ha de comptar amb els millors professionals, compromesos amb el projecte, curosos de les seves actuacions perquè com a gestors públics que som, hem de donar comptes a tots els ciutadans i ciutadanes que, amb els seus impostos, mantenen l’administració.