dimarts, 26 de juliol del 2016

La Diputació impulsa les Vies Blaves, un projecte pioner al sud d'Europa que farà transitables les lleres dels rius Llobregat, Anoia i Cardener

Les Vies Blaves passaran per 65 municipis i se'n beneficiaran més de 5 milions de persones. El pressupost del projecte és de 25 milions d'euros i estarà acabat el 2020.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el vicepresident segon de la Diputació, Marc Castells, han presentat aquest dilluns el projecte de les Vies Blaves, per recuperar la llera del riu Llobregat i els seus principals afluents, l'Anoia i el Cardener. 
«Les Vies Blaves responen a una de les prioritats estratègiques del Pla de Mandat», ha explicat la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa. «El seu objectiu és posar en valor el territori i el paisatge des del respecte als espais naturals protegits», ha afegit.  

Un projecte de país
El projecte de les Vies Blaves neix com un instrument prioritari per a la dinamització turística de les comarques de Barcelona. Al llarg dels rius es faran actuacions per a millorar el recorregut, recuperar camins històrics i fer accessibles a la ciutadania espais naturals fins ara desconeguts o descuidats. Segons el vicepresident segon de la Diputació, Marc Castells, «és un projecte de Mancomunitat: anirà més enllà d'aquest mandat. Nosaltres tenim la satisfacció d'engegar-lo, però és de gran abast. Descobrirem paisatges nous i increïbles", ha reblat...