dilluns, 3 de desembre del 2007

Aprendre a treballar junts per a Súria

Amb aquest escrit, des de l’alternativa independent per a Súria no volem reclamar allò que no ens correspon; ens agradaria, però, com a part integrant del consistori municipal, que la tasca de l’Ajuntament es caracteritzés per ser el resultat d’un treball conjunt. Òbviament, en aquest treball, cadascú (Junta de Govern, grups municipals i població, en general) hi té el seu paper i les seves funcions corresponents.

Des de l’aiS ja ho vam dir al llarg de la passada campanya electoral i ho hem parlat amb tothom qui ens ha volgut escoltar: creiem en aquest “treballar junts” i, per això, quan presentem propostes a l’equip de govern i al Ple de l’Ajuntament no ho fem amb la finalitat de penjar-nos medalles (som un grup independent i no hem de donar comptes a ningú que no sigui la població surienca), sinó que ho fem perquè estem convençuts que les nostres propostes poden ajudar a millorar el dia a dia surienc.

En aquest sentit, l’alternativa independent per a Súria, a la darrera comissió d’estudi, va presentar una moció per tal de crear la figura de l’Encarregat d’Obres i Serveis amb la missió de gestionar els diferents aspectes que tenen a veure amb la via pública. La resposta que se’ns va donar és que, tal i com l’havíem plantejada no era una moció perquè el Ple no pot modificar la plantilla de l’Ajuntament i, en tot cas, qualsevol modificació s’ha d’aprovar al mateix temps que els pressupostos. Així, l’Alcalde ens va demanar que transforméssim aquesta moció en prec.

Lògicament ho vam fer així, però voldríem dir-vos que una de les atribucions del Ple és la d’aprovar la plantilla de l’Ajuntament, fins i tot ho diu l’Ajuntament fàcil, aquell llibre que l’equip de govern recomana insistentment. També ho diu el Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l’Ajuntament de Súria, assenyalant que de totes les funcions del Ple, aquesta és una de les poques que no pot ser delegada a l’Alcalde. Per altra banda, darrerament l’equip de govern ha contractat personal per desenvolupar la Llei de Barris sense haver aprovat els pressupostos. Si us plau, no ens vulgueu fer combregar amb rodes de molí !!

Per què doncs aquesta actitud ? La gent de l’aiS creiem que ens hem avançat a l’equip de govern qui, segurament, tenia una proposta molt semblant. En aquest sentit, no fora lògic que, si l’oposició presenta una proposta interessant i propera a la que l’Equip de govern està treballant, ens deixéssim de demagògia i comentaris d’intrusisme i poséssim les idees en comú per treballar-les conjuntament (inclosos la resta de grups municipals)?. Resumint, no creuen en aquest treball conjunt.

Aquesta sensació ja l’hem tinguda en més d’un ple municipal. En el moment que els grups de l’oposició presentem precs i preguntes, l’actitud de l’Equip de govern més aviat és la de la defensa davant d’un atac; no ens equivoquem, les propostes de l’oposició, més bones o més dolents, només tenen com a finalitat millorar i, per tant, caldria agafar-les com a punts de reflexió i valoració de les actuacions que s’estan duent a terme.

Per acabar resta parlar dels suriencs i les surienques, per recordar-vos que també hauríeu de creure en aquest treball conjunt i participar de la vida municipal informant-vos, debatent, proposant... Recordeu que l’aiS us ofereix un canal de participació i l’oportunitat de treballar per a un poble de tots i per a tots: http:\\espai-ais.blogspot.com


alternativa independent per a Súria