dijous, 13 de desembre del 2007

El perquè de la nostra opció: experiència número 1

Si, en el seu moment, l’alternativa independent per a Súria no va optar per pactar amb el PSC i formar un govern de majoria va ser precisament, com molts recordareu, per evitar aquest tipus de govern i, d’aquesta manera, fomentar el diàleg i la transparència, dos aspectes que considerem bàsics.

Malauradament, ja us podem explicar una primera experiència on diàleg i transparència no han estat els criteris seguits pel tripartit que està governant. Aquesta experiència està relacionada amb la convocatòria del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC). Es tracta d’un Pla important, ja que suposa una ajuda de finançament per fer inversions que permetin cobrir dèficits en obres i serveis de titularitat municipal.

Creiem que l’actuació del govern municipal, en aquest punt, ha deixat molt que desitjar. Sabent que, pel fet de tenir majoria, les seves propostes tiraran endavant sense cap problema, han anat totalment a la seva. És veritat que en el seu dia se’ns va informar, com aquell qui no vol la cosa, de la convocatòria del PUOSC i que calia presentar propostes. En aquest sentit, pensem que hem de fer autocrítica i reconèixer que no hem estat prou amatents a la urgència d’aquesta convocatòria.

Això, però, no fa menys criticable l’actuació de l’equip de govern qui, tot i la importància d’aquest assumpte, no ha cregut convenient de convocar cap reunió per explicar amb més detall què és el PUOSC, quines línies d’actuació consideren més rellevants, etc. Tampoc no ha cregut necessari enviar la documentació pertinent als grups municipals; tampoc han considerat necessari informar si hi havia alguna presentació al Consell Comarcal i convidar a l’oposició... Recordem que a qui li arriba la informació de primera mà i té l’assessorament dels tècnics és l’equip de govern, no és a la resta de grups polítics que estem a l’oposició.

Sense voler defugir la nostra part de responsabilitat, no creieu que fora més fàcil i productiu compartir informació amb la resta de grups municipals ? No creieu que, donada la importància d’aquest pla, seríem més eficaços i eficients consensuant les propostes ? No creieu que, amb aquest consens, qui en sortiria realment beneficiat seria Súria?

Creieu que si el govern municipal no gaudís d’aquesta còmode majoria, la seva actuació hauria estat la mateixa?. No coincidiu amb nosaltres que, donat que necessitarien el recolzament (i els vots) de l’oposició per tirar endavant projectes importants, el comportament hauria estat diferent ?

Estem convençuts que haguessin tingut cura en fer-nos arribar tota la documentació referent al PUOSC; que hauríem estat convocats a més d’una reunió informativa i executiva per treballar-lo conjuntament... D’aquesta manera, tots els grups municipals estaríem en bones condicions per aportar propostes reals i adequades a la finalitat de l’ajuda i, a partir d’aquí, consensuar aquelles que fossin més interessants per al nostre poble.

Tan dolenta seria aquesta forma de governar ?


alternativa independent per a Súria