diumenge, 8 de juny del 2008

Preguntes al Ple de maig

1) En el seu informe del passat mes d’abril, la regidora d’Educació va manifestar la necessitat de començar les obres d’ampliació de la Llar d’Infants durant l’estiu per tal de poder iniciar el curs escolar amb total normalitat. En quin estat es troba aquest projecte d’ampliació ? Hi ha una temporalització de les obres ?

L’explicació de la regidora d’Educació va ser la següent: el projecte d’ampliació de la Llar d’Infants es troba en exposició pública fins el proper 13 de juny. La temporalització de les obres (és una proposta, doncs encara no està adjudicada) és la següent:

La subvenció de l’ampliació es va rebre el 17d’abril; l’ampliació es va aprovar en el Ple del mes de maig; l projecte s’estarà en exposició pública fins al 13 de juny. A partir d’aquí, s’ha de publicar en el BOP i s’han de presentar les pliques corresponents (unes tres setmanes). L’adjudicació de les obres es farà al juliol; així que serà molt difícil començar les obres a l’agost. Per tant, què es farà ? A patir del 8 de setembre es realitzaran petites adequacions a les aules; des de finals de setembre fins al desembre, es construiran les tres noves aules i durant les vacances de Nadal es faran les connexions corresponents. Entre els mesos de febrer i abril es faria l resta de l’obra i així, en principi, al tercer trimestre ja estaria tot acabat.

La regidora va voler remarcar que aquesta planificació ha estat consensuada amb el personal de la Llar d’Infants.

2) Pel que fa a la reducció horària del servei de consergeria a les escoles, com afectarà aquesta nova situació a l’Escola Municipal de Música ?

Respon, també, la regidora de Cultura i Educació que no hem de confondre els termes, no hem de dir consergeria sinó manteniment. Ens va respondre que l’Ajuntament (deuria voler dir l’equip de govern) tenia assumit que per a l’Escola de Música hi haurà manteniment, però servei d’administració i consergeria no està contemplat. Una resposta poc concreta; potser volia dir que entenguéssim el que volguéssim.

Després del Ple, vam parlar amb el regidor de Festes i el regidor d’Hisenda i van justificar la decisió presa sobre el tema dels conserges amb l’argument de rendibilitzar servis. Aquesta, pensem, és la clau i l’explicació de tota aquesta problemàtica.

3) Respecte a l’acta de la Junta de Govern Local celebrada el passat 29 d’abril:

A què fa referència la resolució del Servei d’Ocupació de Catalunya en relació als plans d’ocupació ?

Fa referència a què s’ha de justificar quan s’ha acabat tot el procés: la subvenció que atorguen cobreix el 100% del salari i si no s’ha gastat s’ha de tornar.

4) Respecte a l’acta de la Junta de Govern Local celebrada el passat 6 de maig:

a) Quin és el volum d’aigua provinent de la depuradora reutilitzat el 2007?

A Súria no es reutilitza l’aigua de la depuradora. És necessari un tractament químic afegit per tal de poder-la reutilitzar.

b) A què fa referència la resolució del Consorci del Bages per a la gestió de residus sobre reclamació de responsabilitat patrimonial ?

A un accident que va haver-hi amb els iglús del vidre. El consorci de residus ha desestimat la reclamació presentada per l’accidentat. L’Ajuntament de Súria simplement fa de mitjancer entre un i altre.