dilluns, 21 de juny del 2010

Unànims

Sens dubte aquest és el mot que millor pot definir el desenvolupament del ple ordinari del mes de juny, un ple que es va celebrar el dijous dia 17. Potser per l’ambient pre-estiuenc o per casualitat, o bé per altres factors, el cas és que, en l’esmentat ple, es van aprovar per unanimitat els quatre dictàmens que va presentar l’equip de govern. Aquesta ja és una novetat important. Una altra va ser el desenvolupament del mateix ple: hi va haver un respecte absolut, sense demagògies, per part d’uns i altres i, per primera vegada, vam tenir la sensació que l’equip de govern tenia ganes d’explicar-se.
Així, vam aprovar l’actualització del quadre de multes per tal d’adaptar-lo a la nova llei de seguretat viària. Entre altres novetats, destacar que l’import de les infraccions considerades lleus serà de 90 €; aquest és l’únic import a criteri dels Ajuntaments. Amb aquesta nova llei, per exemple, aparcar damunt de la vorera es considera una infracció greu i està penalitzada amb 200€ de multa.

Un segon dictamen deixa sense efecte el nomenament de Josep Reguant com a responsable de l’Arxiu Històric Municipal; a partir d’ara, d’aquesta tasca se’n cuidarà la Diputació de Barcelona. Aprofitem per agrair al senyor Josep Reguant la feina realitzada al llarg de 22 anys de dedicació.

S’ha aprovat un catàleg de masies i cases rurals amb la finalitat d’evitar que es realitzin obres que no siguin adients a la tipologia d’aquestes construccions. L’alternativa independent per a Súria espera que es respecti aquesta catalogació i no passi com ha passat en altres edificis suriencs, com el Casinet o l’antiga caserna, que tot i estar catalogats s’hi han fet obres que no s’ajusten al s'havia establert.

El quart dictamen aprovat per unanimitat és el que fa referència a la reducció de les retribucions rebudes per part d’alcalde, regidors, grups municipals i treballadors públics. La finalitat de la mesura, com ja deveu saber, és la reducció del dèficit públic. Així, la retribució de l’Alcalde es reduirà en un 7%, la dels regidors i regidores, en un 2% i la dels grups municipals en un 5%. I pel que fa als treballadors públics, se’ls aplicaran les reduccions previstes en el decret aprovat pel govern de l’Estat espanyol el passat 20 de maig.

L’aiS va presentar un prec per a què s’adoptessin les mesures necessàries per millorar l’estat de les pistes de tenis del Casino i se’n regulés el seu ús. L’equip de govern municipal va acceptar el prec.

Per acabar una darrera sorpresa, l’equip de govern va comentar la possibilitat de tancar l’accés al carrer Francesc Coll en horari d’entrada i sortida escolar. Va oblidar de dir que aquesta proposta ja la va presentar l’alternativa independent per a Súria en el ple ordinari celebrat el 30 d’abril de 2009 !!

1 comentari:

VALENTI SASTRE ha dit...

Es cert, Miquel vosaltres vareu donar l'idea de tancar el carrer en hores d'entrada i sortida de l'escola, tal i com es fa en altres pobles i que tu en vas citar algun exemple.
Els veins que pateixen cada dia aquesta invasió de cotxes veuen amb bons ulls aquesta possibilitat.
Bé encara que sigui de tant en tant també és agraït que alguna mesura de l'oposició sigui tinguda en compte.
Salut.
Valentí Sastre