divendres, 28 de març del 2008

Preguntes presentades al Ple de febrer

1) Hi ha algun programa d’acollida d’immigrants a l’Ajuntament de Súria ? Quines són les actuacions que es fan referent a aquesta temàtica ? Com es facilita la integració dels nouvinguts a la comunitat local ?

Sí que n’hi ha; el 2000 se’n va fer un, el 2003 un altre que va acabar el 2005. S’han tingut en compte els canvis demogràfics: Súria ha passat d’un 0,13% d’immigrant el 2000 a un 8,5% el 2007. Hi ha un programa marc que es treballa interdisciplinàriament: salu, escoles, entitas... Aquest programa es va revisant. Hi ha la possibilitat d’un agent d’acollida durant 6 hores setmanals.

2) En algun obra que està pràcticament finalitzada és ben visible la instal·lació d’aparells d’aire condicionat a la façana de l’edifici. Com s’ha permès això quan l’ordenança municipal corresponent afirma que no s’admetrà la instal·lació d’aquests aparells a les façanes ?

Es preveu tapar-los. De totes maneres quan es doni la primera ocupació caldrà veure com estan.

Relacionat amb les façanes, s’establirà alguna reglamentació que reguli la instal·lació d’antenes parabòliques a les façanes?

S’ha de valorar. Hi ha força dificultats a l’hora de fer complir aquest tipus de normativa.

3) Molt probablement podríem establir una relació entre el deteriorament d’alguns elements metàl·lics (tanques, baranes...) situats al carrer Tarragona i a la carretera de la Mina amb el transport de potassa. Per què aquesta càrrega no va tapada ?

Ara no és ben bé així, perquè hi ha hagut un canvi en el sistema d’explotació i els minadors treuen el mineral bastant moll i, per tant, no fa pols. De totes maneres, és competència dels Mossos d’Esquadra si aquests camions han de complir aquesta normativa o no.

4) Sota el pont de la riera de Tordell que hi ha a l’entrada de Súria, s’hi ha dipositat runes provinents de les obres d’arranjament de les baranes. Qui se’n cuida de netejar aquestes runes ?

Ja no hi són aquestes runes.

5) Sovint passa que trobem la font de la plaça Sant Joan en pèssimes condicions. Qui en fa el manteniment i la neteja ? Amb quina periodicitat es fa?

La neteja la fa la brigada, més o menys quan constaten que està bruta. Aviat es buidarà donat el període de sequera en què ens trobem.

* Pregunta Oral :

6) Aquesta darrera setmana s’està comentant de forma insistent i generalitzada el contingut d’un escrit publicat a La Vanguardia el passat dia 18 de febrer. L’aiS vol que consti en acta el seu rebuig a aquesta manera d’actuar que recorda altres temps, però, davant de la insistència com per la gravetat dels fets, ens veiem obligats a demanar a l’equip de govern quina actitud prendran davant d’aquesta situació, tant pel que fa als fets denunciats com pel que fa a l’escrit ?

L’Alcalde respon que ja ho ha contestat a una pregunta del GIS però que qui vulgui denunciar alguna cosa ho ha de fer a través dels jutjats.