dimecres, 16 d’abril del 2008

Preguntes ple ordinari de març

Que formula el senyor Miquel Caelles i Campà Regidor d’aquest Ajuntament i actuant en qualitat de portaveu del Grup Municipal alternativa independent per a Súria (aiS) per a què siguin exposades a la propera sessió plenària ordinària.


1) Quina valoració es pot fer de l’entrada en funcionament dels nous contenidors per als envasos ? S’han adequat totes les zones de contenidors convenientment ? Al carrer Diputació segueixen havent-hi dos contenidors ocupant una part de la zona per on té lloc la circulació de vehicles, s’hi seguiran mantenint en aquest lloc ?

La regidora de Medi Ambient, respecte el canvi de contenidors grocs, informa que tenim 56 punts de recollida (abans n’hi havia 26) formats per 70 contenidors, en algun punt s’han hagut de doblar. Hi ha una capacitat total de 77 mil litres. En quinze dies ja s’han recollit 6500 kg d’envasos. La recollida es fa dos dies a la setmana; cal afegir contenidors de rebuig i desdoblar àrees com la de la plaça de la Serradora.

Pel que fa al carrer Diputació, ja es mirarà de resoldre aquesta situació.


2) Les pluges de dissabte van tornar a posar de manifest que la pista de l’Escorxador és una obra inacabada perquè es va acumular una gran quantitat d’aigua a l’entrada. Quan es pensa resoldre aquesta problemàtica ?

El regidor de Via Pública diu que hi ha una claveguera embossada i que ja es mirarà de resoldre.

3) A la zona de Reguant i a la de Cal Trist hi ha espais destinats a tancar-hi cavalls. Quina normativa regeix aquests espais ? Tenen els permisos corresponents ? Hi ha algun control sanitari d’aquestes instal·lacions ?
En el cas de Cal Trist, alguna vegada es tanca el camí que va cap a Cal Jover. Ja es pot fer aquest tancament ? És un camí públic o privat ?

No hi ha cap ordenança municipal al respecte, és competència del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. Són cavalls destinats al lleure i, com a tals, no necessiten llicència d’activitat. Han de disposar d’una targeta sanitària equina controlada pel Departament.

Pel que fa al camí que va a Cal Jover, ja miraran si és públic o privat.

4) En quina fase es troba la neteja de la riera de Tordell ?

Encara no ha començat tot i la insistència des de l’Ajuntament. El que s’està fent és el projecte riu verd 2 a la zona de la desembocadura de la riera de Tordell; s’ha fet un tractament a les canyes, s’hi ha de posar alguna altra passera i s’hi ha plantat arbres.

5) Respecte al ban publicat per la falta d’aigua, qui vetllarà pel compliment de les prohibicions que hi ha assenyalades, especialment pel que fa a propietaris privats ?

Si es compleix o no es veurà amb el rebut de l’aigua i, per tant, els incompliments que es facin repercutiran en les tarifes dels consums.

6) Es podria tenir en compte la possibilitat d’incloure el servei de logopeda en el programa del Xec-Servei per tal d’abaratir-ne el seu cost ?

Diuen que ja hi està inclòs i que el duen a terme les empreses Suasus i FISS