divendres, 29 de maig del 2009

Pluja d'idees

Si d'alguna cosa podem estar segurs, segons el que vam poder comprovar ahir en el transcurs del ple ordinari del mes de maig, és que l'equip de govern cada vegada ens sorprèn més quan és hora de respondre les preguntes plantejades pels grups de l'oposició. El ple celebrat ahir va ser, en aquest sentit, gairebé surrealista. Us en volem posar un exemple.

El portaveu de CiU va demanar, respecte el taller participatiu que es va celebrar amb veïns del Poble Vell i Sant Jaume, què entenia l'equip de govern per pluja d'idees. La resposta, a càrrec del regidor d'Urbanisme, va ser daliniana.

El regidor va llegir literalment la definició que ofereix la viquipèdia (una enciclopèdia en línia) d'aquest terme. No la va llegir tota, perquè com comprovareu amb l'enllaç final, l'explicació és molt àmplia i, a més, va patir una "petita" relliscada perquè el creador d'aquest concepte no va ser Osborne (com va llegir), sinó Osborn. En la seva intervenció, com diem, el regidor es va quedar amb les primeres línies de l'article.

Tal i com va observar el portaveu de l'aiS, el concepte de pluja d'idees anava molt més enllà d'allò que s'havia llegit. Aprofitem aquest article per adjuntar com funciona un procés participatiu basat en la pluja d'idees:

  • Primer moment: Dir. Tot val, s'ha de dir sense pensar tot allò que se’ns acudeixi (paraules, frases,...) sense jutjar, no importa si és bonic, lleig, útil o no útil. Quan ja hi ha un bon nombre d'idees es passa a la següent fase.
  • Segon moment: Podar. En aquest moment es fa una primera selecció. Es repassa el que ja hem dit i esborrem tot allò que sigui impossible, tot allò que sigui lleig, que no sigui útil o que ofengui.
  • Tercer moment: Escollir. Las idees que s'escullin han de tenir unes característiques depenent del treball que estiguem fent.
Us convidem a què comproveu i amplieu aquesta informació, clicant el següent enllaç:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Pluja_d%27idees

1 comentari:

aiS ha dit...

Rellegint l'article ens hem adonat que, tot i que potser d'una manera inconscient, sí que l'equip de govern municipal deu saber què és una "pluja d'idees" perquè, la veritat, les respostes que ens donen en els plens podrien encaixar perfectament en el primer pas que s'assenyala per començar aquest tipus de tècnica.