dimarts, 2 de juny del 2009

Desenvolupament del Ple ordinari del mes de maig


Tot i que, possiblement, serà un post molt extens procurarem resumir-vos el desenvolupament del passat ple de maig.

Pel que fa als dictàmens, només en van presentar dos. Un, referent a una modificació de les taxes de la llar d’infants municipal, incorporant-se la mitja jornada; l’altre, referent a la modificació de les Normes Subsidiàries que afecten l’àmbit de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i que, a més, incorpora un conveni d’urbanització entre Ampans i l’Ajuntament. Cal dir que aquest conveni recull tot allò que tots els grups municipals hem anat aportant en les diverses reunions mantingudes amb Ampans; així, aquesta fundació es compromet a la construcció d’una vorera al llarg del carrer Tarragona (des de la Caserna fins a la vorera ja existent, prop de l’avinguda Santa Bàrbara).

Algunes de les preguntes realitzades per l’alternativa independent per a Súria van ser les següents:

1) Quin és el balanç econòmic de les Caramelles ?

La regidora de Cultura ens va respondre que les despeses van ser de 15.386 € (la partida econòmica destinada a les Caramelles és de 16 mil euros); malgrat que encara mancava comptabilitzar tres conceptes que quantificava en un import d’un 1000 euros, més o menys.

2) Quin és el ritme de preinscripcions a l’Escola de Música ? Es mantindrà el mateix nombre d’alumnes ? Com han afectat les noves taxes a aquestes preinscripcions ?

La regidora de Cultura ens va respondre que encara no havia acabat el termini de preinscripcions, per tant, no es podia saber.

3) Quan es pensa obrir la piscina municipal ? S’hi estan fent les actuacions necessàries ?

El regidor de Joventut i Esports ens va respondre que estava previst obrir-la el cap de setmana del 20/21 de juny, però que estarà a punt una setmana abans. Va afegir que ja s’havia parlat amb la SAS i que s’hi estaven fent actuacions de manteniment.

4) Es continuarà fent aquest estiu el “Juliol tot ho vol” ? Qui el gestionarà ? En quines condicions ?

La resposta, per part del mateix Regidor, va ser que es continuaria fent, que el gestionaria la SAS en les mateixes condicions, per part de l’Ajuntament, que l’estiu passat. Afegeix que les inscripcions tindran lloc els dies 2, 4, 9 i 11 de juny, de 7 a 8 de la tarda, al pavelló.

5) A una de les façanes del Casinet s’hi ha fet una obertura que, creiem, que no s’integra en el conjunt patrimonial del Poble Vell. Per què s’ha fet una obertura d’aquest tipus ? No es podria haver trobat una altra solució més respectuosa amb l’entorn ?

La regidora de Cultura va respondre que la balconada en qüestió estava contemplada en el projecte del Casinet, que era una obra totalment respectuosa amb l’entorn i que estava feta amb materials nobles. Va afegir que la problemàtica era una qüestió de gustos.

Els tres grups de l’oposició vam presentar un parell de preguntes conjuntes: la primera feia referència a l’acumulació de residus que té lloc a una finca situada a l’encreuament entre la carretera de Castelladral i la de la Mina (pou de Cabanasses). L’Alcalde va respondre s’està comprovant en aquests moments si aquesta finca, i el seu propietari, disposen de les llicències pertinents. Li vàrem demanar de qui era propietat; no ens va voler respondre perquè en els Plens no es poden dir noms.

La segona es referia a la falta de pagament d’algunes llicències d’obres; la del CAP, per exemple. L’Alcalde va dir que aquest pagament estava pendent de compensació segons el conveni de permuta que es va fer amb la promotora de l’obra.

A més d’aquestes preguntes, l’aiS va realitzar preguntes orals derivades del mateix desenvolupament del Ple. Així, se’ns va respondre que, pel que fa a la irregularitat de l’ampliació de la llar d’infants, carreteres ja s’ha mostrat favorable a la modificació de les Normes Subsidiàries. Pel que fa al conveni de la llar d’infants, se segueix incomplint l’article 13 del Decret 282/2006 del Departament d’Educació. Segons la regidora de Cultura i Educació és una qüestió d’interpretació de la llei. En realitat, el que fa ella no és interpretar la llei, sinó canviar-li el sentit. Una altra qüestió feia referència a la tala d’arbres de l’avinguda Santa Bàrbara; l’Alcalde ens va respondre que hi ha un informe botànic que aconsella la seva tala.

16 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola, jo tot i no voler peca de pedant, ja veia a venir una situació d’aquesta mena. D’aquí la meva actitud bel•ligerant.    Al davant de uns fets d’aquesta magnitud, el que jo us demano es que convoqeu un referèndum demanant l’opinió del poble.    Ens hem de recordar a nosaltres mateixos que el poble Vell no es el seu patrimoni sinó el nostre.    Y els hem de demostra que per una vegada no faran el que vulguin ells des de el seu criteri obtús i ignorant.   Convoquem actes de protesta i de boicot als actes d’inauguració que sens dubte ja deuen tenir preparats.DEMOSTREM PER UNA VEGADA QUE EN AQUEST POBLE MANA EL POBLE¡¡¡¡¡¡

aiS ha dit...

Hola Jose,

En primer lloc, agrair-te la resposta i, també, el fet que t'identifiquis... Ja ho veus, per la regidora de Cultura (i, suposem, l'equip de govern) és una qüestió de gust... A més a més, va respondre al GiS que se sentia molt satisfeta de l'actuació al Casinet (!!) Segurament, tanta satisfacció li ha fet treure les lletres de la façana...

En podríem parlar de convocar algun tipus d'actuació reivindicativa...

Dir-te que a l'octubre hi ha una reunió de la Comissió de Seguiment; ja sabem que és molt enllà, però aquest marge de temps ens permetrà treballar millor aquest tema i exposar les nostres queixes danvant la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge.

María ha dit...

Com està el tema del CAP???, com que no tenim el seguiment de "El Salí", ningú ens informa de la situació real despres del concurs de creditors.
Les males llengües diuen que si el Ajuntament no ha fet els papers bé, ja l'hem perdut, o sigui, els 1000 metres que ha posat el poble estan hipotecats per "La Caixa o no?????.
S'ha pagat alguna certificació per la feina feta al CAP ?????

aiS ha dit...

Hola Maria,

Gràcies per participar en el nostre/vostre bloc. La veritat és que el tema que planteges no està massa clar, doncs l'equip de govern ens dóna informació a comptagotes.

El concurs de creditors, en aquest cas, voluntari (vol dir sol·licitat per l'empresa)té per finalitat organitzar les finances de l'empresa amb la finalitat que els creditors cobrin el màxim possible. L'empresa és dirigida per uns administradors externs.
Pel que fa a les obres del CAP, l'equip de govern sempre ens ha dit que es compliran els terminis (tot i que el marcat és el juliol del 2010; hi ha una possibilitat de prórroga d'uns sis mesos)i que, per tant, avancen al ritme previst.

Això és el que ens diuen; massa activitat, però, no es veu a l'obra.

Sobre el tema certificació, el desconeixem i, lògicament, no et podem respondre.

Anònim ha dit...

A veure si us informeu millor, EL CONCURS NO ÉS VOLUNTARI, el jutge el va declarar NECESSARI !!! Corriola el va solicitar voluntari, però com que un creditor el va avançar, el jutge va dictar NECESSARI.

I "la finalitat és que els creditors cobrin el màxim", perdoneu-me però de la manera que està anat aquest concurs, tampoc no és veritat, ja que quan comencin els bancs, s'ho quedaran tot ells ...

aiS ha dit...

Gràcies per fer-nos arribar la informació i per participar del bloc. Suposo que això que dieu de la banca té una explicació, doncs també deuen ser creditors d'aquesta empresa.
Per altra banda, li agrairíem que en els seus comentaris hi posés un nom, sempre és més bonic saber a qui t'adreces.

Jaume ha dit...

Perdó, em dic Jaume.

Anònim ha dit...

Estic d'acor tot pels bancs en el bloc de CiU ho deixen ben clar, res de res per Súria.

María ha dit...

En primer lloc, gràcies per contestar-me i també gràcies per les oportunitats que ens doneu tota l’oposició en els diferents blogs per poder–nos expressar.
Les preguntes que os vaig exposar continuan sen el mateix, preguntes no aclarides. Per tant entenc que tota l’ oposició no està informada correctament per l’Ajuntament , i si com sembla, es així , faig la següent pregunta:
NO TÉ EL DRET L'OPOSICIÓ DE SABER COM ESTÀ TOT EL TEMA DEL CAP AMB PELS I SENYALS??????.
Senyors!!!!!! que són 1000 metres i són del poble.

Unknown ha dit...

Hola, al final la única solució serà una moció de censura que algú àuria de promoure i treure del govern a aquesta colla de impresentables que diuen representar-nos.Avera si per una vegada algú te prous collons per fe el que toca.Jose

aiS ha dit...

Hola Maria,

No cal que ens donis les gràcies, al contrari som nosaltres qui us les hem de donar pel fet de participar i demanar (també proposar). Quan vam crear aquest bloc (els altres grups municipals encara no en teníem)ho vam fer amb la voluntat de facilitar la participació, el diàleg, l'entesa entre ciutadans i grups municipals. La veritat és que, tot i que la gent el va visitant, fins ara no s'havia produït aquesta "allau" de comentaris. Us ho agraïm a tots i penseu que ens fa molta il·lusió tota aquesta comunicació.

També us volem agrair que hi poseu un nom als comentaris; no cal amagar-nos darrera l'anonimat perquè no ens hem d'amagar de res. Hem de contribuir a normalitzar la vida política al poble; perquè no hi has res de dolent en expressar opinions diferents, al contrari, punts de vista diferents ens poden ajudar a trobar la solució més adequada.

Per intentar respondre't a la pregunta que planteges, dir-te que l'Ajuntament forma part d'aquest concurs de creditors que, de moment, segueix (segons ens han dit) el curs que ha de seguir. A més, com que, segons l'equip de govern, els terminis de les obres es compliran, llavors no hi haurà cap problema.

Amb més o menys informació per part de l'equip de govern penseu que des de l'oposició vetllem i vetllarem pels interessos del poble.

També us volem animar, a què assistiu als plens municipals (el darrer dijous de cada mes) i plantegeu els vostres dubtes i les vostres qüestions.

aiS ha dit...

Respondre al comentari referent als bancs dir-te que tens tota la raó. És força evident. Quants governs han donat diners públics per salvar a la banca ?

Aquesta problemàtica escapa al món local i és força més complexa.

Pere ha dit...

Òstia,

Ara sí que flipo. No entenc com podeu estar tant tranquils veient com un govern municipal pot aconformar-se donant el que li pertoca als bancs. Realment teniu mentalitat de funcionaris.

No seria més lògic que vetllés per ajudar a les empreses que s'han vist involucrades en el concurs de Corriola?

Val a dir, que pel que diuen aquests empresaris, no han rebut cap suport (i quan dic cap és cap!) per part de l'ajuntament ni cap grup polític. No han rebut ni cap interès ni cap mostra de suport. Estan molt desanimats.

No em direu que no hagués estat fàcil que totes les obres que ha iniciat l'ajuntament les hagués donat a empresaris del poble: constructors (que no tot és Corriola), llauners, fusters, pintors, vidriers, electricistes...

Quines empreses SURIENQUES participaran a les obres de l'Ajuntament? Quines han participat a la guarderia?

D'això se'n diu tenir tacte i vetllar per les empreses del poble?

O més aviat son uns funcionaris que el seu objectiu és cobrar el vint-i-... de cada mes?

Tot plegat és molt llastimós .

aiS ha dit...

Hola Pere,

Gràcies per mantenir aquest diàleg, però creiem que, respecte el teu darrer missatge, li hem de fer unes observacions.

Primerament, no li acceptem que ens digui que tenim "mentalitat de funcinaris". Simplement NO és cert. Potser és la seva opinió, però li garantim que no és ni serà,en cap cas, el nostre tarannà. Al mateix temps ens sembla deduir que ens acusa de cnformisme o passivitat (quan diu allò de "com podeu estar tan tranquils")en la nostra actuació a l'Ajuntament. Tampoc és així i li ho volem argumentar.

El primer argument és obvi: nosaltres no estem a l'equip de govern municipal. No li diem això per defugir responsabilitats, sinó per explicar-li que si manéssim ho faríem d'una altra manera, però no vam obtenir el suport electoral suficient.

Si tinguéssim aquesta "mentalitat de funcionaris" o el nostre objectiu fos el de "cobrar el vint-i-... de cada mes" hauríem pactat amb el PSC, després de les eleccions de 2007. NO ens hagués costat massa, perquè les mentides i rumors escampats interessadament per altres grups municipals ja ho donaven per fet. Però NO HO VAM FER, perquè som coherents amb allò que defensem, perquè creiem que fa falta un govern municipal dialogant i que busqui el consens amb els altres grups. En aquest sentit dir-li, també, que si segueix els Plens veurà que l'aiS no fa oposició perquè sí i no s'oposa a tot perquè toqui, sinó que es compromet i vota a favor d'allò que creu bo per al poble i en contra quan creu el contrari.

És a dir, de conformisme res de res,tot al contrari: compromís i coherència. També li voldríem recordar que si vol parlar de conformisme i mentalitat funcionarial potser que faci referència a ERC i al GPS que, aquests, sí que han donat la majoria absoluta al PSC a canvi del seu silenci i la seva complicitat.

Una altra observació, en el passat Ple del mes de març, l'aiS va demanar a l'equip de govern perquè no s'havien adjudicat les obres del FEIL a més empreses surienques. Li transcrivim, tal i com constar a l'acta del mateix, la resposta que ens vàrem donar:
"El Sr. Alcalde diu que es va fer una reunió amb totes les empreses del municipi explicant-los les obres i animant-los a presentar-se, finalment s'han presentat les empreses que s'han presentat i s'han valoat d'acord amb les condicions del FEIL. Li hauria agradat que s'haguessin presentat més empreses del municipi."

A partir d'aquí, tregui'n les conclusions que vulgui. Deixi'ns, però, acabar amb dues reflexions: potser cal que els ciutadans de Súria s'acostumin a fer ús dels Plens municipals i a participar en la vida política surienca. Ja deu saber que els Plens són públics i, lamentablement, l'assistència fins ara és molt escassa.

Per acabar, s'apiga que l'aiS es reuneix mensualment i que, sempre que vulgui, està convidat a fer-nos saber les seves opinions, a proposar-nos possibles actuacions, a confrontar idees...; només cal que es ho faci saber.

Pere ha dit...

Bon dia AIS,

Demaneu al Sr. Antoni Julian que respecte a la reunió del Feil us digui:

* QUAN la va fer?
* ON la va fer?
* A quines empreses va convocar a la reunió?
* I quines empreses hi van assistir?

I llavors pels que no venim als plens, expliqueu les seves respostes en algun mitja com aquest o bé escrit.

A veure què us diu, per què us ha tornat a enganyar, a no ser que la reunió la fés només amb qui a ell li ha interessat (i em temo que deu ser amb tres germans prou coneguts pel poble).

I em remeto al que ja vaig dir en el darrer escrit, al poble hi han llauners, fusters, pintors, vidriers, electricistes...

Espero que com a ciutadà em podeu explicar què us diu el nostre meravellós batlle.

A reveure i ànims,

Pere

Anònim ha dit...

Els de Shuriadefer son el braç radical de GIS se'ls hi ha vist el plomero