divendres, 1 d’abril del 2011

Plaça de la Serradora o de les Caramelles ?

En el Ple ordinari de març, celebrat el dijous dia 31, es va debatre àmpliament la proposta de posar el nom de Plaça de les Caramelles al nou espai que hi ha davant del CAP. Aquesta proposta va sorgir arran d’una jornada de reflexió amb el títol “Les Caramelles de Súria cap el futur”, conduïda per Jan Grau, on els assistents van acordar que calia dedicar un espai públic permanent amb el nom de “carrer o plaça de les Caramelles”.

L’alternativa independent per a Súria està totalment d’acord amb aquesta proposta i amb la necessitat de protegir, mantenir viu i divulgar aquest gran patrimoni immaterial surienc que són les Caramelles. No estem d’acord, però, en què aquest nom sigui el que designi l’espai públic que hi ha davant del nou CAP, entre d’altres raons perquè aquest espai ja és conegut – i reconegut (en documentació oficial de l’Ajuntament)- com a Plaça de la Serradora. No tan sols hem de preservar la nostra festa de les Caramelles, sinó que, també, tot allò que formi part del nostre passat; en aquest sentit, fora bo mantenir el nom popular de Plaça de la Serradora.

Donat que, a instàncies dels grups de l’oposició, la decisió final del Ple va ser la d’iniciar un procés participatiu per tal que siguin els suriencs i les surienques els que escullin el nom definitiu;

Donat que des de l’Alcaldia s’ha convocat als portaveus dels grups municipals per dissenyar aquest procés participatiu;

L’alternativa independent per a Súria us fa arribar una proposta de solució a aquesta problemàtica:

L’aiS proposa als diferents grups municipals que la remodelada font de la plaça Sant Joan sigui anomenada FONT DE LES CARAMELLES.

Per què la font ?

Per ser un símbol de catalanitat (recordem les quatre columnes que hi ha) i de la nostra terra, com ho són les Caramelles.

Perquè està situada en un espai emblemàtic de les nostres Caramelles, la plaça de Sant Joan, on cada diumenge de Pasqua totes les colles hi mostren tots els seus balls.

Perquè, d’aquesta manera, tindrem quelcom més impactant que un carrer..., un monument dedicat a les Caramelles.

Perquè donarem més rellevància a la font.

Perquè és un espai tan o més cèntric que el que es proposava fins ara. 
           Perquè resolem la qüestió d’una manera ràpida. 

           Perquè el cost econòmic d’aquest monument serà zero, i en temps de crisi val la pena aprofitar-ho.

A més a més, el diumenge de Pasqua, quan totes les colles passin per la plaça, es podria fer una gran inauguració. Quin dia més adient i quin lloc més oportú per fer-ho ?

I què passa amb el nou espai que hi ha davant del CAP ?

Doncs que podem mantenir el seu nom tradicional (Plaça de la Serradora) i, a més de posar-li nom, es podria aprofitar l’espai buit que hi ha sota la marquesina de vidre per dignificar-lo una mica més. Com ? Fent un recull fotogràfic que, a manera d’exposició permanent, recordi l’antiga activitat que allà s’hi duia a terme i, també, el procés de transformació de tot aquest espai.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bona idea.

Anònim ha dit...

Si senyor, això es actuar amb dos dits de front. Una sol.lució molt interessant bé AIS.

Montse ha dit...

Amb tot el respecte del mon: properament hi haurà eleccions municipals, el nostre poble necesita urgentment un can vi d'aires. Un poble com el nostre, amb els habitants que te, no es pot permetre el luxe de tenir tants "aspirants al premi".
Ahuriem de tenir una mica de seny i fer front comu per fer fora els socialistes i la seva tropa, aprofitem que al govern del nostre pais hi ha CIU i votem-los també al nostre poble.
Es la meva modesta opinió-

Anònim ha dit...

en aquesta proposta trobo a faltar la identificació de la Serradora amb Cal Belga