diumenge, 17 d’abril del 2011

Plaça de la Serradora

Ahir va acabar el procés participatiu per decidir el nom que se li ha de donar al nou espai sorgit amb la construcció del nou CAP. L'alternativa independent per a Súria ha defensat que es mantingués el nom de Plaça de la Serradora, com ja coneixeu a través d'algun altre escrit publicat en aquest bloc i, també, si vàreu seguir el darrer ple municipal. En aquest ple, davant la tossuderia de l'equip de govern per imposar el seu criteri, l'aiS va suggerir que s'iniciés un procés participatiu per tal que els suriencs i les surienques decidissin el nom definitiu. L'alcalde finalment va acceptar de convocar-lo.

Des d'aquí, volem felicitar a tothom perquè ha estat un èxit: 563 vots emesos, al voltant d'un 11 % de la gent que podia anar-hi. Pot semblar poc, però l'important és que la participació va superar les espectatives i, creiem, que això hauria d'animar a futurs equips de govern a endegar altres processos participatius. L'aiS així ho farà si els resultats del 22 de maig li ho permeten. El resultat de les votacions va ser el següent:

Plaça de la Serradora - 373 vots
Plaça de les Caramelles - 115 vots
Plaça de Cal Belga - 64 vots
Plaça de la Cooperativa - 11 vots

Amb aquests resultats, preservarem un petit tros de memòria històrica surienca. Així, també, potser futurs equips de govern optaran per la proposta que l'aiS va fer arribar als diferents grups municipals: posar nom a la font que hi ha a la plaça de Sant Joan; i aquest nom hauria de ser Font de les Caramelles.