dissabte, 7 de febrer del 2009

maldeCAP

Si busquem al diccionari polític surienc descobrirem que aquest concepte es defineix com el “símptoma que pateix l’equip de govern municipal quan hom fa referència a alguna cèntrica obra surienca”. Tot i que també hi podem trobar un altre significat: “intent de rendibilitzar electoralment, per part d’alguns grups de l’oposició, la mateixa obra”.

Avui, però, ens quedarem amb el primer significat. Aquest símptoma planava sobre el darrer ple celebrat (el corresponent al mes de gener) i, molt possiblement, és el responsable de provocar la reacció del nostre alcalde davant les preguntes i suggeriments dels grups municipals que estem a l’oposició (perquè els que formen part de l’equip de govern, no obren boca) a l’hora d’interessar-se per saber com afectarà la situació que travessa l’empresa constructora al desenvolupament de l’esmentada obra. El símptoma va manifestar-se en una negativa a escoltar el que es proposava, en unes acusacions gratuïtes (i greus) cap a les representants del GIS, en unes respostes sense arguments i en una actitud prepotent a l’hora de no concedir torns de rèplica.

Des de l’alternativa independent per a Súria volem aconsellar-li uns remeis que faran desaparèixer aquest i d’altres símptomes. En primer lloc, una bona dosi de saber escoltar, per tal de poder trobar els arguments coherents que li permetin rebatre opinions i, en el cas de no trobar-los, per poder comprendre i no malinterpretar allò que se li està dient. En segon lloc, una altra dosi de tolerància i respecte per les opinions que no coincideixin amb la seva (o la del seu equip de govern); creiem que els grups que estem a l’oposició ens ho mereixem, no només per nosaltres mateixos, sinó, també, per la gent que ens ha votat. I per acabar, una dosi de diàleg, però, de veritat, per tal de no crispar l’ambient innecessàriament i no convertir el ple en una d’aquelles tertúlies de cafè a què fa, sovint, referència.

En resum, tal i com proposem des de l’aiS, coherència, responsabilitat i sentit comú (sovint, el menys comú de tots els sentits).