divendres, 13 de febrer del 2009

Parlem-ne !!

Aquest títol és una expressió que es fa servir per indicar una voluntat de diàleg; malgrat la nostra recerca al diccionari polític surienc, hem pogut comprovar que aquesta expressió no hi apareix i, per tant, sembla lògic que el tripartit que ens governa desconegui quin és el seu significat i, evidentment, no la posi mai en pràctica.

Un exemple. En la comissió d’estudi celebrada el passat 16 de desembre, entre d’altres temes, se’ns va explicar en què consistia el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL): Súria disposarà d’1.127.238 € per a invertir en obra pública. L’equip de govern ens va comunicar quines serien les seves propostes d’obres i vam acordar que la resta de grups municipals els faríem arribar les nostres. A més, en el document que se’ns lliurà s’afirmava que es “preveu convocar-nos a una reunió la setmana vinent [desembre] per a valorar aquest finançament inesperat”.

Doncs bé, hem celebrat el ple de gener, ha acabat el termini (31 de gener) per presentar els projectes i la reunió encara no ha tingut lloc. L’alternativa independent per a Súria va demanar al Ple per què no s’havia convocat aquesta reunió. La “resposta” (no hi havia temps per celebrar-la) va sonar a allò que se’n diu excuses de mal pagador i va servir per deixar en evidència a l’equip de govern municipal. Sobretot, després que el regidor d’urbanisme ens va informar del perquè s’havien escollit unes obres i no unes altres i, a més, vàrem poder comprovar que alguns dels projectes presentats coincideixen amb alguna de les nostres propostes.

Finalment, en la mateixa sessió plenària, es va fer aquesta reunió; amb una important diferència, però, tot ja estava decidit i, per tant, els grups de l’oposició no hi teníem res a dir.

No ens sembla que aquesta sigui la línia de govern correcta. L’aiS no vol posar entrebancs a l’equip de govern municipal, però tampoc vol donar-li un xec en blanc, com han fet altres grups municipals. Ho hem defensat sempre, des de la nostra aparició a l’escena política surienca: diàleg, treball conjunt i confiança; amb un sol objectiu, el d’obtenir el major benefici per a Súria.