divendres, 26 de juny del 2009

El "nyap" del Casinet

En el passat ple del mes de maig, l'alternativa independent per a Súria va preguntar a l'equip de govern si la balconada que s'hi ha construït a la seva façana sud està integrada en el conjunt patrimonial del Poble Vell. La regidora de cultura va respondre que "és una balconada respectuosa amb l'entorn, un altre tema és que agradi o no" i que era una obertura contemplada al projecte aprovat.

Òbviament, és una resposta que no ens satisfà perquè redueix la qüestió a una qüestió de gustos i no fa cap referència ni a les Normes Subsidiàries (on es cataloga l'edifici del Casinet i el conjunt del Poble Vell, entre altres) ni a la legislació referent al patrimoni cultural català. Per això, vam decidir de presentar un Prec (el podríem definir com una proposta d'actuació) perquè es resolgués aquesta situació. El tetx (complet) del Prec és el següent:

"Il·lm. Sr ALCALDE DE SÚRIA


PREC

Que formula el senyor Miquel Caelles i Campà Regidor d’aquest Ajuntament i actuant en qualitat de portaveu del Grup Municipal alternativa independent per a Súria (aiS) per a què sigui exposat a la propera sessió plenària ordinària.

Atès que El Casinet està inclòs a les Normes Subsidiàries en una Àrea de protecció del patrimoni arquitectònic (Art. 23) i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (Art. 31) i que el marc legal de referència és la Llei 9/1993, de 30 de setembre del patrimoni cultural català;

Atès que aquesta llei diu, a l’article 39, que “la declaració d’un immoble com a bé cultural d’interès local comporta l’aplicació immediata del règim jurídic que aquesta llei estableix per als béns catalogats”;

Creiem que la intervenció que s’ha fet a la façana sud de l’edifici del Casinet incompleix l’article 35.3 de l’esmentada llei i que fa referència als criteris d’intervenció: “El volum, la tipologia, la morfologia i el cromatisme de les intervencions en els entorns de protecció dels béns immobles d’interès nacional no poden alterar el caràcter arquitectònic i paisatgístic de l’àrea ni pertorbar la visualització del bé [...]”.

Per tant, i en virtut del que disposa l’article 97 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals.

Prego a aquesta Alcaldia que adopti les disposicions oportunes per a resoldre la situació més amunt descrita."

La regidora de cultura (i l'equip de govern) van decidir deixar com a pendent aquest Prec, a l'espera d'un informe que s'ha demanat als Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat. A més, va afegir que com que no s'ha redactat el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Súria, l'edifici es podia considerar com a descatalogat d'aquesta protecció.

Vol dir amb això que al Poble Vell s'hi pot construir el que un vulgui ?

Tampoc ens ha satisfet aquesta "resposta".

7 comentaris:

Anònim ha dit...

De puta mare. jo com a propietari de un inmoble al barri ja se el que aig de fer. Exactament el que em sorti dels COLLONS. Si ells poden jo tambe.

Anònim ha dit...

Estimat anònim:
Ja t'enterarás, tú, com la resta dels vilatans que som de classe B, o sigui putejats.
Per fer el que et sorti dels collons hauries de ser de classe A.

María ha dit...

Vaig escoltar en el ple passat que veu demanar sobre la vorera del carrer del Casino.
La resposta del Ajuntament va ser que el terreny era del propietari.
Si es així no ho entenc, la vorera es té de respectar i la obligació del Ajuntament es obligar a deixar una vorera independentment de qui sigui el propietari, això es feina mal feta per part del Ajuntament. Crec que heu de demanar que es faci la vorera com se li demanaría a qualsevol veí.

Anònim ha dit...

Hola, he estado dando una vuelta por la web del Ajuntament de Suria y he podido ver que este desgobierno que tenemos, y de paso aquellos que quieren mantener una imagen delante de la opinion publica(lease Ampans),si son sensibles a las criticas que se les hace desde estos Blogs tan participativos, primero modificaron la fachada del Casinet, ahora firman un convenio con Ampans para adaptar lo que han hecho con el cuartel a las demandas de la oposicion. Bueno, como minimo parece que son sensibles a las criticas. Todo y asi siempre pueden decir que lo tenian previsto de hace tiempo.La cuestion es que las criticas, anonimas o firmadas, siempre hacen mella en aquellos que viven o esperan vivir de la imagen que en un momento dado puedan dar de ellos mismos.Pediria a la oposicion que retirase el veto que ha adoptado en sus blogs (censura), y que sean un poco más valientes, arriesgandose a oir aquello que no quieren.Firmado.Uno que quiere seguir siendo anonimo.

aiS ha dit...

Benvolgut Anònim,

Estem d'acord amb vostè en què les crítiques (constructives, suposem que vol dir)i el manifestar opinions poden rectificar postures, aportar noves idees o noves visions dels problemes... Ara bé, aquestes crítiques, aquesta diversitat d'opinions sempre s'han de fer amb respecte (com el que hem tingut la gent de l'aiS, des de la mateixa campanya electorla) i evitant llançar acusacions gratuïtes i que, de ser certes, no s'haurien de denunciar als blocs, sinó en el jutjat corresponent.

El bloc de l'aiS era i és obert a tots els comentaris sempre que aquestes compleixin amb el respecte cap a tercers. Som una alternativa a la manera de fer que fis ara ha impregnat la política surienca: només dos exemples, vam ser el primer grup polític en disposar de bloc com a eina de comunicació i, el segon, no fem oposició perquè sí, sinó que mantenim postures coherents amb allò que el grup pensa i creu que és el milor par a Súria.

Nosaltres seguirem acceptant comentaris (n'hi que siguin anònims), però han de complir el que hem comentat més amunt.

Per altra banda, si algú vol seguir acusant gratuïtament,aprofitant-se de l'anonimat, insultant i faltant al respecte a qualsevol persona, ja deveu saber que hi ha un bloc que sí que accepta aquesta manera de fer.

LLuis Forns ha dit...

Només dir que aquest bloc accepta comentaris només de les persones qu li interessa, ja que segons a qui com la senyora Llop els hi esborren. Soposo que vol dir que ella hi té un lligam no? Que donguin la cara d'una vegada home....Covards!!!

LLuis ha dit...

Hola a tothom, no se si algú s`ha adonat l'estratègia de GIS. Ara no volen comentaris maleducats, pq? Pq resulta que després de tirar merda a qui els hi ha interessat i protegits per sarcasmes, poesies i el blog que tots coneixem, s'adonen que de merda n'hi ha per tothom si es busca...El que vull dir es que estic convençut que Gis té molt a veure amb els de s'huriadefer, bàsicament crec que son els mateixos....
Salut companys