divendres, 5 de juny del 2009

Ho haveu vist...

Ben segur que la majoria coneixeu aquesta expressió popularitzada gràcies a un programa de televisió; probablement, quan l’heu llegida, heu recordat la cara d’aquell home emprenyat, indignat, desil·lusionat, que la diu. L’alternativa independent per a Súria ha cregut que és la millor manera per sintetitzar el desenvolupament del passat ple ordinari del mes de maig; especialment, pel que fa a l’actitud de l’equip de govern (s’ha de dir que no tots els seus membres) a l’hora de respondre les preguntes que se li van plantejar. Us en posarem tres exemples.

El primer fa referència a una pregunta plantejada pel portaveu de CiU en que es demanava a l’equip de govern què entenia per “pluja d’idees”. La resposta, parcial i amb alguna errada, del regidor d’Urbanisme va ser llegir un fragment de la definició que, sobre aquest concepte, podem trobar a la viquipèdia (una popular enciclopèdia en línia). Què se’ns volia demostrar ? Domini de les noves tecnologies ? Domini de la tècnica del copy-paste ? O, potser, se’n burlava ? És més fàcil que tot això; no es va voler entendre la pregunta perquè qüestionava el plantejament del taller participatiu que va tenir lloc amb els veïns del Poble Vell i Sant Jaume.

Segon exemple. Aquells que passegeu habitualment per la carretera de Castelladral en direcció a Sant Salvador, us haureu pogut adonar que hi ha una finca, situada prop de la carretera que va cap al pou de Cabanasses, on s’hi han anat acumulant residus de tota mena, especialment runam procedent (suposem) d’algunes obres. Els grups que estem a l’oposició vam presentar una pregunta conjunta demanant a l’equip de govern si aquesta finca, i el/s seu/s propietari/s, disposaven de les llicències oportunes per a la realització d’aquestes activitats. La resposta del nostre batlle, qui, a més, és el responsable del Departament de Medi Ambient el Consell Comarcal del Bages, ens va deixar ben sorpresos: desconeixien aquesta situació i, ara, s’està esbrinant si es disposen dels permisos corresponents.

Tercer exemple. Quan es va aprovar el conveni que regula la gestió de la llar d’infants, en el ple del passat mes d’abril (amb l’absència de la regidora responsable d’aquesta àrea), l’alternativa independent per a Súria ja va observar que aquest conveni no complia amb l’article 13 del Decret d’Educació (282/2006), que regula el primer cicle d’educació infantil i els requisits que han de complir els centres. En aquest article, s’assenyala que als espais i instal·lacions de la llar d’infants només s’hi poden fer activitats diferents si aquestes estan “directament relacionades amb les famílies dels infants escolaritzats a la llar d’infants”.

Això és el que diu textualment el decret. Malgrat això, l’ajuntament ha anunciat la celebració d’unes activitats obertes a tothom. Segons la regidora d’Educació, és una qüestió d’interpretació. En la seva resposta al Ple, ens va llegir l’article, però va substituir la paraula “llevat” per “a més de”. És evident que aquests dos mots no són sinònims; “llevat” és equivalent a “excepte”, “a excepció de”, “fora de”. La regidora, doncs, ha fet una interpretació errònia i interessada de l’esmentat article.

Actituds com aquestes que us hem descrit, són una falta de respecte envers els grups de l’oposició i, el més important, cap a tota aquella població que ens ha votat. A l’equip de govern (si més no a algun dels seus membres) li voldríem recomanar un exercici d’humilitat i una major voluntat de diàleg i que acceptin que pel fet de disposar de majoria absoluta, no totes les seves accions, opinions, han de ser encertades.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia AIS,

Demaneu al Sr. Antoni Julian que respecte a la reunió del Feil us digui:

* QUAN la va fer?
* ON la va fer?
* A quines empreses va convocar a la reunió?
* I quines empreses hi van assistir?

I llavors pels que no venim als plens, expliqueu les seves respostes en algun mitja com aquest o bé escrit.

A veure què us diu, per què us ha tornat a enganyar, a no ser que la reunió la fés només amb qui a ell li ha interessat (i em temo que deu ser amb tres germans prou coneguts pel poble).

I em remeto al que ja vaig dir en el darrer escrit, al poble hi han llauners, fusters, pintors, vidriers, electricistes...

Espero que com a ciutadà em podeu explicar què us diu el nostre meravellós batlle.

A reveure i ànims,

Pere

Unknown ha dit...

Bona nit AIS,

He llegit el vostre escrit i totalment d'acord amb el que esteu comentant. Anims i endavant.

Un cop feta "la pilota", vull comentar un petit secret: Molta gent creu que l'home que surt per la tele cridant la frase " Ho haveu vist.." ho diu perque esta enfadat, doncs no és així realment en el moment que els de TV3 li fan l'entrevista, en el camp hi ha una jugada, un xut.. que li fan dir aquesta expressió però com una admiració, un crit de joia. El van entrevistar posteriorment i ell mateix ho va explicar.

Bé endavant amb el vostre blog, que els que no tenim tanta edat en això dels blogs també us llegim.

Salut

Valentí

Unknown ha dit...

CONFESIONSHola una vegada més, soc aquell que vol continuar sent anònim. Aquell que avui us explicarà un conte. Aquesta nit he anat a fer un volt per quasi tots els blogs locals. Ha estat molt bé, i el que és millor és que he pogut veure als seus articles que avui era dia de confessar-se.Bé, jo també em confesso. Porto uns quants dies emprenyant al personal amb els meus comentaris més aviat agressius i potser també una mica mal educats.  Però es que quan us vaig descobrir els blogs i no pas als polítics, a vosaltres fa temps que us conec, vaig sentir que per fi trobava un lloc a on poder descarregar la meva ira i la meva crispació des de el meravellós mon de l’anonimat. DONO GRÀCIES AL DEU DE LA INFORMÀTICA QUE US VA PARIR!!Ara des de la perspectiva de la edat, m’enadono que d’alguna manera he sigut el desencadenant d’aquesta allau de comentaris que fem.També m’enadono de que som forces els crispats. I em fa pena.També em fa penar ser un covard que s’aprofita de la anonimat per atacar als al valents.Però que hi farem. Els catalans som com som  ens falta una mica mes de mala llet, i ens en sobre tota la por a l’escarni públic.Molta salut, una mica més de mala llet i VOTEU.Renovem-nos!!!Signa:Anònim 1/Jose/Jose PerezP.D.Penso continuar donant per sac una temporadeta més.

LLuis ha dit...

Bon dia AIS,

En referència a les preguntes que us ha fet l'amic Pere, caldria aclarir-li que l'ajuntament va convocar a la sala de plens a cinc empreses constructores de Súria....van proposar també que qui vulgués podia formalitzar una UTE amb d'altres empreses per poder agafar aquestes feines...Soposo que si jo tingues una empresa de llauners, elecricistes,fusters, etc... aquesta informació l'hauria de tenir, pels meus propis interessos, a més, crec que hi ha hagut prou temps d'exposició pública per espavilar-nos....O és que no ho sabien que sortirien aquestes feines??? I en quan a lo dels tres germans prou coneguts, per favor senyors, siguem una mica serios, o és que ahir va ploure per culpa d'ells? Parlem en propietat que tot això es mes serio del que sembla com per mofarnos de tot el que passa.
una salutació, LLuis

aiS ha dit...

Ja sé que semblarem pesats, però crec que us hem de tornar a donar les gràcies a tots per particpar del bloc; pels vostres comentaris, amb més o menys "mala llet" (com diu José), però molt respectuosos i, també, per posar-hi un nom...

Gràcies Valentí per aclarir-nos quin era l'estat d'ànim d'aquell senyor; ja deus suposar, però, que nosaltres volem expressar tot al contrari: emprenyamenta, desil·lusió, sorpresa, incredulitat..., amb l'actitud que mantenen alguns membres de l'equip de govern (amb la complaença del nostre batlle que, com diu últimament, és el màxim responsable d ela corporació).

Gràcies Lluís per respondre les qüestions plantejades. Estem d'acord amb tot el que dius, però voldríem fer una observació, que ja vam transmetre a l'equip de govern en un dels primers plens d'aquesta legislatura: tot i que hi ha un període d'exposició pública, cal dir que sovint aquestes exposicions no "arriben" a tothom. Per culpa de l'Ajuntament ? Segur que no. Però també és cert, almenys així ho defensem des de l'aiS, que caldria facilitar la consulta d'aquestes exposicions públiques al màxim. Com ? Potser "penjant-les" a la pàgina web de l'Ajuntament i fent, d'aquesta pàgina, una pàgina més dinàmica. Enviant comunicats a les persones que es vegin afectades per alguna de les resolucions...
Hem d'aconseguir acostar els tràmits municipals a la ciutadania surienca.

Gràcies José per ser el "culpable" d'aquest allau de comentaris... Ens has ajudat a aconseguir una de les fites que ens vam proposar: fer uns blocs participatius... No cal tampoc que t'excusis, pensem que els teus comentaris són prou respectuosos i prou vàlids com per ser respostos. Respecte l'article d'aquesta setmana (i els diferents que publiquem) intentem, no confessar-nos, sinó intentar de transmetre l'evolució dels Plens. No hem de parlar de covardia ni d'altres coses; hem de recordar que qui té el poder per canviar les coses som tots els surienques i surienques a través del nostre vot.

Us volem animar a què segui participant del nostre bloc i, recordar-vos, que sempre que vulgueu tindreu un lloc en la reunió de l'aiS a la qual us convidem a assistir...

Anònim ha dit...

Bona tarda, desprès de llegir els vostres Blogs. He arribat a la conclusió (encertada, o no) de que aquest govern que tenim a l’ajuntament, i del qual tots som responsables, no escolta a la oposició, imposar els seus criteris sense donar explicacions i es reserva per a ell la informació que creu li pot perjudicar.
Crec que arribats aquí i davant de la gravetat del temes que teniu entre mans els politics, es hora de convocar a tots els suriencs descontents amb aquest govern a:
PRESENTARNOS AL PROPER PLE I RECOLZAR AMB LA NOSTRE PRESENCIA LAS PREGUNTAS DE LA OPOSICIO .
Avera si davant de testimonis també son capaços de continuar amb la seva actitud de prepotència i menyspreu per tot allò que no surti d’ells.

aiS ha dit...

Estem d'acord amb la teva síntesi. El govern tripartit (PSC, ERC, GPS) no escolta els grups de l'oposició; o ho fa en comptagotes. La veritat és que el darrer ple va ser vergonyós i, diríem, que ofensiu tal i com es van respondre algunes de les preguntes de l'oposició.

Com diem en el nostre escrit, pel que ens sap més greu és perquè no entenen que estan responent a la gent de Súria, que representem a uns quants suriencs i surienques que ens van votar, i que la falta de respecte que tenen vers nosaltres és també una falta de respecte cap els nostres votants. Haurien de tenir ben present que ells governen per a tots els suriencs i surienques, no només per als que els han votat i, per tant, els caldria (ja ho diem a l'escrit) una bona cura d'humiltat.

Hi ha una altra qüestió a tenir en compte: l'Alcalde està al cas d'aquestes respostes ? Si la resposta és que sí, hi ha un problkema greu; si la resposta és que no, també.

Estem molt d'acord amb la iniciativa que proposes. Aquells que no pugueu assistir al Ple, però, sàpigueu que es transmeten per ràdio i que, per tant, tot allò que diuen és públic.

Gràcies per enviar el seu comentari i, si us plau, en el proper posi un nom; sempre és més bonic saber a qui t'adreces.

Jaume ha dit...

I quan es fan els plens?

aiS ha dit...

Hola Jaume,

Els plens es fan el darrer dijous de cada mes. Per tant, el ple de juny el farem el proper dia 26.

Jaume ha dit...

Una de dues:

* O el dijous 25?
* O el divendres 26?

ja que dijous 26 de juny no pot ser.

Jaume

aiS ha dit...

Hola Jaume,

Disculpa l'errada. El Ple tindrà lloc el dijous 25 de juny a les 20 hores.

María ha dit...

Hem podeu dir quina norma han aplicat al carrer d'accés al casino, en una banda s'han mengat un troç de vorera, si ho creieu oportú ho podriau demanar al ple.

aiS ha dit...

Gràcies per la teva aportació, Maria. Aquest divendres fem reunió (el grup) i en parlarem per tal de preparar el ple.

LLUIS ha dit...

AL BLOC DE GIS S'HA DESCOBERT UNA REPUBLICA INDEPENDENT,, LA DEL TORRENT BAIX...

PERE ha dit...

NO ARRIBEM NI A MIG-MÓN MILLOR
Maria, la norma que s'ha aplicat, és "en han colat un gol" (=paraules habituals del Malaspina), per part dels senyors Moviola.
Jo crec que els funcionaris o personal de confiança de la "Casa de la Vila" (=casa dels suriencs de classe A o sigui els del carnet i simpatitzants, perque la resta només tenim obligacions de pagar-los-hi TOT) circulen a peu o amb cotxe, per carreteres o carrers perfectes perque no veuen res de res. Crec que si tinguessin els teus ulls i els d'altres suriencs d'arrel o adoptius, veurien moltes coses que no rutllen i que no veuen, i si tinguessin una mica clar quines són les seves tasques, actuarien en virtud de millorar la nostra vida, els nostres carrers, la nostra convivència, i Súria seria un MÓN MILLOR, per ara no arribem ni a MIG-MÓN MILLOR